16. juni 2017
Derfor er indretningen af din hall vigtig i Feng Shui

Entréen er det første rum, du byder dine gæster velkommen i.

Det er her, de skaber et førstehåndsindtryk af din bolig – og derfor er det vigtigt, at det er et indbydende og velindrettet rum, der lægger niveauet for resten af huset.

Ofte er hallen svær at indrette og gøre personlig. Det bliver ofte et gennemgangsrum, hvor du ikke opholder dig særligt længe ad gangen. Men fordi det er det rum, som dine gæster ser allerførst, når de træder ind i din bolig, bør du også gøre noget ud af det. Gæsterne danner sig her et billede af, hvem du er, og hvordan dit resterende hjem tager sig ud. Hvorfor ikke give indretningen et forsøg, så entréen repræsenterer både dig og resten af din bolig?

 

Skab god energi omkring din indgang

Ifølge Feng Shui-ekspert Rebekkah Leve strømmer energien ind i dit hjem gennem hoveddøren. Det er vigtigt, at der er en god energi omkring dit indgangsparti, både ude og inde, så energien kan finde frem.

Feng Shui handler om at skabe harmoni mellem dig og din boligs omgivelser. Dit hjem skal indrettes på en måde, der fremmer ro og velbehag, så du kan få energi hver dag. Filosofien er derfor, at du skal pleje og vedligeholde dit hjem med fokus på at skabe god energi – psykisk og fysisk. Du skal i bund og grund betragte dit hjem som en levende organisme på samme vilkår som din krop.

Derfor er det især vigtigt, at din indgang fremstår indbydende, så du skaber et godt energiflow, når gæster træder ind i dit hjem. Hvad møder de først, når de går gennem din hoveddør? En varm og imødekommende stemning, der byder dem velkommen? En smuk entré med plads og god energi? Eller er det en rodet gang fyldt med sko og overtøj, hvor døren ikke kan åbnes helt?

Mange går efter at minimere spildpladsen så meget som muligt, når de bygger hus. Det ender ofte ud i en meget lille entré. Når vi bygger huse, mener vi, at det er vigtigt at give hallen god bredde – mere end de 1,3 meter, der er et minimumskrav – gerne 1,45-1,8 meter i bredden og gerne med en niche eller anden indretningsmæssig effekt. En bredere entré giver en luftig og rolig fornemmelse – og ikke mindst god energi.

 

Sådan optimerer du den gode energi

Der skal ikke mange greb til for at optimere den gode stemning og skabe en hall, der er funktionel og indbydende. En varm velkomst, som giver et godt førstehåndsindtryk, og som sætter gode rammer for resten af dit hjem, kan du skabe på følgende måde:

– Hold din hall og hoveddørsområde ryddelig og pæn, så du signalerer imødekommenhed og åbenhed.

– Sørg for et godt naturligt lys. Her er glasdøre og lette gardiner et oplagt valg, da naturligt lys er en direkte kilde til at bevare de gode energier.

– Spejle er en vigtig grundsten i Feng Shui, fordi de skaber god energi via genspejling. Det modvirker klaustrofobi og følelsen af at være lukket inde i sit eget hjem.

Hvis du gerne vil lave rigtig Feng Shui, kan du bruge et baguakort, som viser, hvilket område dit indgangsparti ligger i. Du kan på den måde se, hvilke farver og elementer der hører sig til i det pågældende område. Det giver dig de bedste forudsætninger for at skabe god energi med indretning.

Inspiration
BESØG VORES INSPIRATIONSUNIVERS, LÆS INFORMATIVE ARTIKLER, FÅ GODE BYGGERÅD OG FØLG MED NÅR VI SÆTTER 'FOKUS PÅ'!

HVORDAN KAN VI HJÆLPE DIG?

Vores byggeområde er Nord-, Midt- og Østjylland

Har du byggegrund?
Hvad er dit byggebudget ex. grund?
Planlægger du at bygge i Nord-, Midt- eller Østjylland?

Du er også velkommen til at ringe til os på 98 37 21 81

x

Få vores online inspirationskatalog i din indbakke.

Det tager kun få minutter!

x

Du kan nemt framelde dig, hvis du ikke længere ønsker tips og inspiration fra os.